معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس
در بخش معاملات فیوچرز یا Perpetual کوینکس، شما می توانید با استفاده از اهرم، دارایی خود را چند برابر کرده و با آن به ترید بپردازید. دقت داشته باشید که در معامات فیوچرز امکان چند برابر شدن سود و زیان شما وجود دارد. در صورت ضرر کردن، ضرر از حجم دارایی اصلی شما کسر می گردد و در صورت سود کردن، تمام سود برای شما خواهد بود اما مقدار اندکی نیز به عنوان کارمزد از شما کسر می گردد. معاملات فیوچرز کوینکس تاریخ انقضا نداشته و تا هر زمان قابلیت اجرایی شدن دارند.
نحوه انجام معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس
برای شروع، ابتدا باید مقدار دارایی را که می خواهید در معاملات فیوچرز استفاده کنید، به حساب فیوچرز خود منتقل نمایید. بدین منظور ابتدا در تب Assets روی Perpetual کلیک کرده و از بین دارایی های موجود، مثلا تتر، گزینه Transfer را انتخاب کنید. در پنجره ی باز شده از شما خواسته می شود که مقدار تتری که می خواهید از اکانت عادی یا اسپات خود به فیوچرز منتقل کنید، وارد نمایید.
با انتقال موفقیت آمیز دارایی، در سمت چپ بالای صفحه، تب Perpetual را انتخاب کرده و وارد محیط فیوچرز کوینکس شوید. در سمت چپ و در تب Coin-M Contracts، جفت ارز مورد نظر خود را انتخاب نمایید مانند BTC/USDT. با انتخاب گزینه Leverage در پایین نمودار، اهرم خود را انتخاب نمایید. در این قسمت دو نمونه اهرم ایزوله یا کراس وجود دارد که آنها را در ادامه تعریف می کنیم.
به عنوان مثال برای شروع و برای ریسک پایین، ضریب اهرم 3 ایزوله را انتخاب کنید. معاملات فیوچرز کوینکس به صورت دو طرفه هستند یعنی در بخش Long/Buy از افزایش قیمت و در بخش Short/Sell می توانیم از کاهش قیمت ها سود کنیم. فرض کنید که پیش بینی ما بازار صعودی بوده و میخواهیم یک پوزیشن Long باز کنیم. یکی از گزینه های Limit یا Market را انتخاب می کنیم. میزان کل دارایی رمزارز در بخش Available نمایش داده می شود. در باکس Price قیمت مورد نظر را وارد می کنیم و در Amount حجم مورد نظر را وارد می کنیم.
به عنوان مثال اگر Amount را برابر 1 بیت کوین و قیمت را برابر 48000 وارد کنیم و اهرم هم برابر 3 باشد، در این صورت به صورت حدودی باید 16000 تتر از دارایی خود را وارد این معامله نمایید.
اکنون با زدن Buy و انجام سفارش، در قسمت Current position یک پوزیشن لانگ بیت کوین ثبت می شود.
بستن پوزیشن
برای بستن پوزیشن می توانید یا All at market را انتخاب کنید تا پوزیشن به طور آنی بسته شود و یا از close position استفاده کنید. در این حالت هدف قیمتی خود را انتخاب می کنیم. برای مثال:
• قیمت را در باکس closing price روی 50000 قرار می دهیم و درصدی از پوزیشن را که می خواهیم ببندیم، انتخاب می کنیم.
• سپس close position را انتخاب می کنیم و در پنجره باز شده گزینه confirm را انتخاب می کنیم.
• در نهایت یک سفارش ثبت می شود و براساس آن زمانیکه قیمت به 50000 برسد، فروش انجام شده و پوزیشن بسته می شود.
نکته: روال کاری برای باز کردن و بستن معامله ی Short هم مانند معامله ی Long می باشد.
لیکویید شدن در معاملات فیوچرز
احتمالا اصطلاح لیکویید شدن را بارها شنیده اید. لیکویید شدن به معنای از دست رفتن کل سرمایه می باشد. به عنوان مثال فرض کنید یک معامله ی فروش با اهرم 3 و در قیمت 48000 تتر برای بیت کوین با حجم 1 بیت کوین، باز کرده اید. این به آن معناست که سرمایه اصلی شما برای انجام این معامله 16000 تتر می باشد. حال فرض کنید قیمت بیت کوین، بر خلاف پیش بینی شما روند صعودی داشته باشد.
اگر شما در این مسیر با ضرر پوزیشن خود را نبندید و قیمت بیت کوین به 64000 تتر برسد، این به آن معناست که هم اکنون ضرر شما به اندازه 16000 تتر است که به اندازه ی کل سرمایه ی اصلی شما در این معامله می باشد. در چنین شرایطی، صرافی پوزیشن شما را به طور خودکار می بندد و کل سرمایه ی شما که در این معامله وارد کرده اید، از دست می رود. بنابراین همیشه توصیه می شود که از اهرم های پایین برای انجام معاملات فیوچرز استفاده کرده و برای معاملات خود حد ضرر قرار دهید چون بستن معامله با ضرر نسبت به از دست رفتن کل سرمایه، قطعا بهتر خواهد بود.
تفاوت ضریب اهرم ایزوله و کراس
ضریب اهرم کراس
هنگام استفاده از ضریب اهرم کراس، علاوه بر حجمی که برای آن معامله خاص در نظر گرفته اید، باقی سرمایه شما در حساب فیوچرز نیز می تواند متوجه ریسک باشد. مثلا فرض کنید 1000 دلار در حساب فیوچرز خود داشته باشید و با 100 دلار آن وارد یک پوزیشن می شوید. پس از مدتی معامله شما وارد ضرر شده و به عدد لیکویید نزدیک می شود.
در این حالت 900 دلار موجود در حساب فیوچرز به عنوان پشتوانه لیکویید عمل کرده و لیکویید شدن شما را به تاخیر می اندازد. یعنی عدد لیکویید در معاملات خرید، روند نزولی و در معاملات فروش، روند صعودی به خود می گیرد. یعنی برای به تعویق انداختن عدد لیکویید از دارایی موجود در حساب فیوچرز شما استفاده شده و دارایی اصلی شما نیز دچار ضرر می شود.
ضریب اهرم ایزوله
در ضریب اهرم ایزوله صرافی کوینکس، تنها آن بخشی از دارایی که وارد پوزیشن کرده اید، متوجه ریسک می شود و باقی دارایی در حساب فیوچرز در معرض ریسک قرار نمی گیرد. به عنوان مثال 1000 تتر در حساب فیوچرز خود دارید اما تنها با 100 دلار آن وارد یک پوزیشن به عنوان مثال برای جفت لایت کوین/تتر در قیمت 130 تتر می شوید.
در این حالت عددی به عنوان عدد لیکویید، بسته به مقدار اهرمی که استفاده کرده اید، برای شما محاسبه می شود. به عنوان مثال فرض کنید شما در قیمت 100 تتر لیکویید می شوید. در صورت استفاده از ضریب اهرم ایزوله و در صورت افت قیمت لایت کوین به 100 تتر، تنها 100 تتری که در معامله ی خود وارد کرده اید لیکویید شده و باقی سرمایه شما در حساب فیوچرز کوینکس، بدون ضرر باقی می ماند.
معاملات مارجین کوینکس
معاملات مارجین در کوینکس مشابه فیوچرز عمل کرده و در آن شما مقداری دارایی از صرافی قرض کرده و به دارایی اصلی خود اضافه می کنید. برای این کار نیز به تب دارایی ها و بخش مارجین رفته و جفت ارز مورد نظر خود را انتخاب نمایید. سپس با انتخاب گزینه Transfer که در مقابل هر جفت ارز وجود دارد، می توانید مقداری از آن ارزها را بین حساب های مارجین و اسپات خود جا به جا نمایید.
همچنین می توانید با انتخاب گزینه Borrow و بسته به مقداری که در حساب مارجین خود دارایی دارید، مقداری از آن رمزارز به خصوص را از صرافی قرض کرده و با سرمایه اصلی خود جمع نموده و وارد معامله نمایید. هم چنین پس از آنکه معامله ی خود را بستید، با انتخاب گزینه Repayment می توانید قرض صرافی را پس بدهید. در معاملات مارجین نیز مانند فیوچرز، کل سود برای شما بوده اما ضرر از سرمایه اصلی شما کم می شود و امکان لیکویید شدن وجود دارد. تفاوتی که بین مارجین و فیوچرز وجود دارد، حداکثر اهرم قابل استفاده و تفاوت در محاسبه کارمزدها می باشد.
جمع بندی
در این مقاله با صرافی کوینکس و نحوه کار با آن آشنا شدیم. صرافی کوینکس مانند صرافی بایننس یک صرافی متمرکز می باشد اما حجم معاملات آن نسبت به بایننس بسیار پایینتر می باشد. اما با اجباری شدن احراز هویت برای تمام کاربران بایننس، کوینکس می تواند یک گزینه جایگزین برای آن و برای کاربران ایرانی به شمار برود.
صرافی کوینکس همچنین دارای یک اپلیکیشن موبایل می باشد که می توانید با استفاده از آن نیز با صرافی کار کنید. کوینکس اقدامات امنیتی زیادی از جمله احراز هویت دو عاملی را به پلتفرم خود اضافه کرده و همچنین برای برداشت وجوه نیز مراحل متعددی باید توسط کاربر طی شود که در این مقاله به آنها اشاره شد. این کار برای جلوگیری از اقدام سودجویان در خالی کردن حساب کاربران می باشد. همچنین در صورتیکه در یک دوره کوتاه آی پی کاربر به صورت غیر عادی و مرتبا تغییر کند، صرافی از طریق ایمیل به کاربر هشدار می دهد.
بنابراین امنیت و محیط کاربری صرافی با سایر صرافی های مشابه قابل مقایسه بوده و کاربران ایرانی (ترجیحا با آی پی سایر کشورها) با قبول ریسک های سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال می توانند از خدمات این صرافی بهره مند شوند.
جمع بندی شخصی: من همچنان به این صرافی بی اعتمادم و اگر واردش بشم با رعایت تمام نکات امنیتی خواهد بود.
این مقاله از سایت علیرضا محرابی برداشته شده است.