دوره رایگان کریپتو از صفر

معاملات فیوچرز از نظر شرعی مشکلی ندارن؟

راه‌حل
سلام عزیزان من در مورد معاملات اهرمی از دفتر رهبری استفتاء کردم و اینهم جواب ایشون اگه کسی می دونی معاملات اهرمی داره کارمز میگیره یا سود اینجا بنویسه تا راحت تر بشه معامله کرد اینم استفتاء آغا

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
ابتدا باید توجه داشته باشید که خرید و فروش ارزهای دیجیتال باید مطابق قوانین و مقررات جمهوری اسلامی انجام شود.
و اما نسبت به استفاده از اهرم در این بازارها، اگر به عنوان قرض باشد و همراه با سود بازپس گرفته شود ربا و حرام است اما اگر مبلغ اضافه به عنوان کارمزد و در قبال خدمات ارائه شده و در حد متعارف باشد، اشکالی ندارد.
همچنین اگر اعتبار در ضمن عقد شرعی دیگری (مثل مشارکت اعتبار دهنده با گیرنده اعتبار در تجارت) باشد اشکالی ندارد.

bestsounds

عضو جدید دیجی‌بیت
سود د
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا ورود کنید، یا در سایت ثبت‌نام رایگان کنید!
سود دادن به صرافی در حد عرف مجاز هست اون بهره شبانه هست که مشکل داره که مختص بروکر های فارکس هست نه کریپتو
در مورد اول هم که باید بگم همه جای دنیا قرارداد بین خریدار و فروشنده هست میتونید یک مورد نقض بیارید؟
و این که دو طرف با قبول شرایط و رضایت این کارو انجام میدن
منظور از واقعی بودن بازار این هستش که بازی با اعداد نباشه و واقعا صرافی به بازار جهانی متصل باشه

ahmmoj

عضو جدید دیجی‌بیت
سلام
بهره شبانه سواپ است که بروکرها با حساب اسلامی حلش کردن اما در فارکس برای لوریج سود نمیگیرن اما صرافی ها برای حساب اسپات چون واقعی است سود میگیرن که خب این مشکل داره
اما قطعا بین خریدار و فروشنده یک قرارداد است اما همانطور که خودتون گفتین بین خریدار و فروشنده
اما مهم اینه که این خریدار و فروشنده یک جنسی را خرید و فروش میکنن و فقط تعهد صرف نیست
ولی در فارکس و فیوچرز بدون تعیین زمان تحویل، فقط پیش بینی قیمت و تعهد بر روی پیش بینی است

bestsounds

عضو جدید دیجی‌بیت
متوجه نمیشم این که در اسپات سود میگیرن یعنی چه و کجاش مشکل داره اگه سود بگیرن؟ توضیح بدید ممنون میشم
این سیستم در کشور ما به خاطر محدودیت ها مرسوم نیست وگرنه در همه جای دنیا شما میتونید با رسید برید بانک و ارز مورد نظرتون رو دریافت کنید پس صرف پیش بینی قیمت نیست چرا که بعد از تعیین سود یا ضرر قادر به دریافت اون ارز از بانک ها هستید و جنس مشخصه
اینی هم که تاریخ تحویل نداره یک رضایت نامه بین دو طرف هست متوجه نمیشم مشکلش چیه؟
در بازار آپشن ایران هم جنس نداشته رو میشه فروخت البته با تعیین تاریخ پس صرفا بحث جنسیت در میون نیست

ahmmoj

عضو جدید دیجی‌بیت
سلام
سؤال اصلی اینه : معاملات فیوچرز از نظر شرعی مشکلی ندارن؟
اول شما باید به نظر مرجع خودتون مراجعه کنید.
بعد از آن اگر مرجع اجازه داده ببینید برای آن شرطی گذاشته یا نه؟
اگه شرطی داره طبق شرط عمل کنید
آیت الله خامنه ای فرمودند ارز دیجیتال تابع قانون است
در مورد فارکس هم طبق منابع اینترنتی جواب به شرح ذیل است:
سؤال: آیا فعالیت در بازار فارکس (خرید و فروش ارز‌های خارجی) جایز است؟

جواب: بنا به گفته برخی کارشناسان، کارگزاران بازار معاملات ارز‌های خارجی، دو دسته‌اند:
دسته اول (که اکثر مدعیان کارگزاری از این دسته‌اند)، صرفاً یک صفحه مجازی در فضای اینترنت تشکیل داده‌اند و حضور واقعی در بازار مذکور ندارند، این گروه پول مشتریان را دریافت و برای اهداف و برنامه‌های خود استفاده می‌کنند و فقط یک صفحه اینترنتی برای مشتری اختصاص می‌دهند که مشتری در آن مشغول معاملات ظاهری می‌شود، بنابراین معاملات انجام شده غیر واقعی و باطل است و موجب ملکیت درآمد حاصل شده نمی‌گردد.
دسته دوم کارگزارانی هستند که حضور واقعی در بازار دارند و با پول مشتری اقدام به خرید و فروش ارز می‌کنند، که با رعایت ضوابط شرعی و قانونی، فی نفسه اشکال ندارد، ولی باید به نکات زیر توجه شود:
۱) معاملات باید به صورت خرید و فروش واقعی باشد، بنابراین اگر کسب درآمد صرفاً براساس پیش بینی نوسانات قیمت باشد، مشروع نیست.
۲) معاملات اهرمی" که با اعتبار گرفتن از کارگزار انجام می‌شود، اگر ماهیت قرض همراه با سود داشته باشد، ربا و حرام است.

نکته مهم اینه که برای شرعی شدن یک خرید و فروش باید یک خریدار و یک فروشنده واقعا موجود باشه و بعد یک قرارداد واقعی اتفاق بیفته که بشه اسمشو شرعی گذاشت.
خب همه میدونن بیش از ۹۹ درصد فارکس برای خریداران کوچک و خرد اینجوری نیست و فقط برای بانک ها و کشورها در فارکس خرید و فروش واقعی است
خود من هنوز یک درصد باقی مونده را پیدا نکردم ولی بعضی ها میگن هست
ارز دیجیتال هم فقط در اسپات اینجوری است پس اسپات ظاهراً مشکلی نداره
اگر در اسپات لوریج باشه که برخی صرافی ها این کار رو میکنن و برای لوریج سود میگیرن این سود مشکل دارد ولی خود اسپات مشکلی ندارد
این که در دنیا مرسومه خب به خاطر قراردادیه که طرفین بین خودشون بستن که حتی می‌تونه این قرارداد قمار باشه و این دلیل نمیشه

معاملات آتی هم باید همینطوری باشه یعنی شرایط را داشته باشه و زمان تحویل طبق قرارداد مشخص باشه
اگه زمان تحویل مشخص نباشه اصلا منطقی نیست هر کسی می‌تونه زمانی معامله را ببندد که به نفعش باشه خب قطعا بازار نوسان داره و خیلی وقت ها با صبر کردن ورق به نفع شما بر میگرده

آخرین ویرایش:

bestsounds

عضو جدید دیجی‌بیت
***تموم حرف های شما درسته اما این نکته رو در نظر مراجع اضافه کنید اگر سودی که بابت اهرم و ... می گیرند منطقی باشه و در ازای ارائه خدمات باشه مشکلی نداره پس برای ارز دیجیتال میشه اینطوری برداشت که هیچ مانعی نیست
***ولی در فارکس موضوعی که پیش میاد این هست که بهره شبانه می گیرند که در ازای هیچ خدماتی نیست و میشه گفت مشکل داره
هر چند این موضوع هم میشه دلیل منطقی براش اورد و اون اینه که در ارز دیجیتال به راحتی میشه سرمایه رو به کیف پول شخصی انتقال داد و صرافی ها برای جلوگیری از این کار و تشویق به نگهداری سرمایه در خود صرافی اجازه رایگان نگه داشتن ارز رو در صرافی میدن
***اما در بروکر برای انتقال پول فیات به حساب شخصی راحت نیست و رایگان هم قطعا نخواهد بود پس میشه منطقی دونست که در ازای مبلغ پول بسیار ناچیزی پول رو در پوزیشن نگه داشت
*** در مورد واقعی بودن معاملات یا نه بهتر هست این موضوع رو در نظر بگیرید که از نظر قانون جهانی واقعی نبودن بازار و مارکت میکر بودن بروکر ها خلاف است و جرم شناخته میشه و ما در سطح خرد هیچ دسترسی برای تشخیصص به این موضوع نداریم (مگه با تحقیق بسیار دقیق) که واقعا پشت پرده این داستان رو کشف کنیم و میشه مثل همه جای دنیا با استناد به قوانین اقدام کرد
***البته هر چند طبق بررسی بنده برای تشخیص این که واقعا به مارکت جهانی وصل هستید یا خیر باید بدونید اگه با نرم افزار هایی مثل ctradr و nanja trader و ... کار میکنید این ها به مارکت جهانی متصل هستند علیرغم متاتریدر که توسط بروکرها کنترل میشه.
***سودی هم که بابت اهرم از شما میگیرند از اصل پول نیست و فقط طبق قوانین همه کارگزاری ها بابت کارمزد هست پس همه موضوعات رو با هم دخیل نکنید.
***و این که زمان تحویل مشخص نباشه من حقیقتا به ذاتش پی نبردم یعنی چی توضیح بدید ممنون میشم؟؟؟؟؟
*** و این که مگه غیر از اینه که در بازار سرمایه هر کسی وقتی معامله رو میبنده که سود کرده باشه یعنی چی که باید تاریخ داشته باشه و شخص وقتی هم که در ضرر هست مجبور بشه بهش تن بده؟!!!

***در نهایت بگم که من در پست اول کاملا به همه جوانب موضوعات شما و سوالات بقیه دوستان پرداختم لطفا کامل مطالعه بفرمایید و بعد موضوع جدیدی رو مطرح کنید تا همگی به یک اجماع خوب برسیم

در اخر هم مسئولیت هر اقدامی بر عهده خود شماست این مطالب طبق تحقیقات بنده صورت گرفته و ممکن هست که قابل تجویز برای همه نباشه
موفق باشید

TH25

عضو جدید دیجی‌بیت
و اینکه یک سوال دیگه جسار تا
سیگنال هایی که بعضی افراد میدن اونا خودشون توی بخش perpetual انجام میدن آیا من میتونم همون رو در بخش استاندارد انجام بدم؟ یعنی همزمان با اون ها ورود کنم و همزمان با اون ها خارج شم. تفاوتی نداره؟

bestsounds

عضو جدید دیجی‌بیت

ahmmoj

عضو جدید دیجی‌بیت
سلام
مسلما سودی که بابت اهرم در فارکس یا هر بازار دیگری میگیرند از اصل پول نیست ولی نمیشه گفت حتما کارمزد است. چون کارمزد در عوض خدمت خرید و فروش صرافی است و چه دلیلی است که کارمزد شامل سود اهرم هم بشود ؟
البته نکته مهم اینه که من نگفتم کارمزد و سود اهرم یکی است و منظورم این بود که چنانچه صرافی برای اهرم سود بگیرد اشکال دارد. خب اگر شما نظرتان این است که سود نمیگیرد اشکالی ندارد.
در مورد این که زمان تحویل مشخص نباشه یعنی چی؟
شما وقتی خریدی انجام میدهید، خریدار پول یا جنسی را میدهد و فروشنده در مقابل آن در همان لحظه جنسی را تحویل میدهد.
در بازار اسپات مثلا من ۱۰۰ تتر میدهم و در ازای آن در همان لحظه بیت کوین میخرم و اگر تمایل داشته باشم بیت کوینی که خریدم را به کیف پولم انتقال میدهم.
اما در معاملات فیوچرز, من 100 تتر در موقعیت sell یا short بیت کوین میخرم( یعنی در اصل قرارداد فیوچرز را قبول میکنم. ) شما مالک چی شدید؟ فروشنده کیست؟ خریدار کیست؟ چه جنسی را تحویل دادید و چه جنسی را تحویل گرفتید؟ آیا در همان زمان میتوانید بیت کوینی که قرار دادش را تایید کردید به کیف پولتان انتقال دهید؟
اصلاً موضوع قرارداد چیست؟
جواب اینها مشخصه در فیوچرز اکثر این مسائل وجود ندارد چون یک قرارداد بین من و طرف مقابل است و یک جور قمار و پیش بینی قیمت است.
در این قرارداد مقدار وجود دارد ولی زمان تحویل وجود ندارد. موضوع و مقدار هم بیت کوین نیست نوسانات قیمت بیت کوین است.
چطور ممکنه من خرید و فروشی را واقعا انجام بدهم یا قرارداد آن را بپذیرم ولی زمان تحویل را مشخص نکنم و طرف مقابل هم مثلا بگوید هر موقع دوست داشتی بیا و تحویل بگیر یا تحویل بده؟

یک مدل فیوچرز است که در آن زمان و مقدار تحویل کالا را در آینده مشخص میکنند که در صرافی ها مرسوم نیست

خب حالا در اسپات بیت کوینی که من خریدم و در کیف پولم موجود است را میفروشم و اگر قیمت بالا رفته باشد سود و اگر پایین آمده باشد ضرر میکنم.

اما در فیوچرز در معامله cell اصلا بیت کوینی خرید نشده و صرفا یک قرارداد بوده برای خرید و فروش در آینده و من مثلا این قرارداد را در فردا قطعی میکنم و معامله cell یا همان short را می‌بندم و اگر قیمت ریخته باشد من سود میکنم.
چرا فردا؟ اگر طرفی وجود داشته باشد چطور طرف مقابل من پذیرفته که فردا بسته شود؟ چرا پس فردا نه، که ممکن است قیمت بالا بیاد؟
فیوچرز قرارداد است بر سر پیش بینی قیمت در آینده و هیچ‌چیزی در آن خرید و فروش نمیشود. پس قطعا مشکل دارد.
این برداشت من است اگر اشتباه است لطفاً بیان کنید.
با تشکر

990088

عضو جدید دیجی‌بیت
با سلام خدمت همه هموطنان عزیزم
سال نو مبارک
بذارید خیال همتون رو راحت کنم
فیوچرز عملا شرط بندی بر سر قیمت آینده ارز هست ممکنه 20 دقیقه آینده باشه یا ممکنه 2 روز دیگه باشه در فیوچرز عملا محصولی تولید نمیشه و کالای فیزیکی خریداری و یا فروخته نمیشود و نهایتا کالای فیزیکی تحویل داده نمیشود و با باز کردن معامله فیوچرز علنا شما ارز رو نمی‌خرید و یا نمیفروشید فقط شرط بندی میکنید که قیمتش بالا میرود(long) یا پایین (short)می آید و در حقیقت پولی به صورت ارز همه معامله گران وارد بازار میکنند با اهرم های مختلف و کسانیکه متضرر شوند در اصل پول این افراد به ولت افرادی که سود کردند واریز می‌شود
خیلی راحت و واضح هست از نظر شرع مقدس اسلام شرط بندی حرام هست و نوعی قمار محسوب میشود
خلاصه خودتان رو فریب ندهید با قاطعیت کامل اثبات کردم فیوچرز علنا چیزی به جز شرط بندی نیست و عملا پولی که از طریق فیوچرز بدست می آید حرام است

s.m.dragun

عضو جدید دیجی‌بیت
سلام بزرگوار چطور میتونم باشما تماس بگیرم خیلی مهمه و اینکه مشخصه اطلاعات بالایی در این زمینه دارید

990088

عضو جدید دیجی‌بیت
فرض کنید همه کسانیکه وارد معامله فیوچرز شدند سود کردند اون وقت مبلغ این همه سود از کجا تامین مبشه؟ آیا صرافی توان پرداخت چنین سود هنگفتی را دارد و اگه صرافی پرداخت کنه محکوم به ورشکستگی خواهد بود پس سود کسانیکه فیوچرز با اهرم بالا کار میکنند از کجا تأمین میشه؟

bestsounds

عضو جدید دیجی‌بیت
معنای بازار دو طرفه همینه
هیچوقت هم نمیشه که همه روی بازار یک نظر رو داشته باشند وگرنه چارت بی معنی میشه
اگرم ورشکسته بشه مثل الپاری شعبه انگلستان بیمه هستن و خسارت رو پرداخت میکنن
قوانین اونا خیلی محکمه
ادامه نوشته:

فکر نکنم بشه اطلاعات گذاشت توی همین سایت میتونید پیغام خصوصی بذارید
ادامه نوشته:

در بازار ایران ما چیزی که نداریم رو توی معاملات اپشن میتونیم بفروشیم ربطی به فیزیکی بودن و اینا نداره

bestsounds

عضو جدید دیجی‌بیت
شما دوست داری رایگان اهرم بزنی؟ منطقیه به نظر خود شما؟
اطلاعات هر قراردادی در سایت با جزئیات نوشته شده تو هر صرافی مطالعه کنید
در مورد معاملات اپشن هم همینطور مشکلتون برطرف میشه
ادامه نوشته:

دوستان همگی در مورد معاملات اپشن در بازار بورس ایران مطالعه کنید خیلی از سوالات شما برطرف میشه
تو این معاملات ما اهرم دار معامله میکنیم و روی چیزی که نداریم معامله فروش باز میکنیم و ...

دوره‌های تالاربورس
بالا