برای مشاهده تصاویر، باید ابتدا وارد سایت شوید، یا در سایت ثبت نام رایگان کنید.
امروز، اول تیرماه ۱۴۰۰ به طور رسمی از سندباکس بانک مرکزی رونمایی شد. این نشست با حضور علی صالحآبادی رئیسکل بانک مرکزی، سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورایعالی فضای مجازی، معاونین و شرکتهای زیرمجموعه بانک مرکزی و همچنین برخی از فعالین کسبوکاری حوزه فینتک برگزار شد.
در ابتدای این نشست مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی از دلایل شکلگیری سندباکس گفت. او با بیان این موضوع که توسعه کسبوکارهای نوظهور بخصوص در حوزه فینتک بر توسعه و بزرگتر شدن اقتصاد کمک فراوانی خواهد کرد گفت: «در بحث کسبوکارهای جدید مشکلات و ریسکهای متعددی را شاهد هستیم و برای آنها باید مقرراتی را ایجاد کرد زیرا به دلیل نوپا بودن آنها و دیده نشدن همه ابعاد آن و کند بودن فرایند قانونگذاری نمیتوان پابهپای آن حرکت کرد. راه حلی که در عمده کشورهای دنیا دنبال شده رگولاتوری از طریق سندباکس است. تا زمانی که نگاه صفر و یکی به یک حوزه داشته باشیم عملاً باید جلوی بسیاری از فعالیتها را بگیریم و این اتفاق ما را از بسیاری از نوآوریها محروم میکند. از همین رو در فرایند سندباکس به سمت مجوزهایی بسیار محدود میرویم تا به کسبوکارهایی که ابعاد آن مشخص نشده کار خود را پیش ببرند و پس از آن تصمیم میگیریم که چگونه این کسبوکار فعالیت کند. از همین رو این یک تعامل مشترک بین کسبوکار و رگولاتور است و دو طرف به یکدیگر کمک میکنند. کسبوکار با حضور در این فضا به ما اجازه میدهد آن را بررسی کنیم و با شناسایی ریسکها در مقررات به آن پاسخ دهیم. برای کسبوکار نیز زمانی که این تعامل شکل بگیرد با خیالی راحت بدون استرس دائم چالش با رگولاتوری به کار خود ادامه میدهد.»
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
مهران محرمیان
محرمیان در ادامه عنوان کرد: «در این تعامل دوطرفه یک بازی برد – برد شکل خواهد گرفت و باید رویکرد خود را با فضای جدید منطبق کنیم چرا که این رگولاتوری و این فضا به نفع همه خواهد بود.»
در برابر فناوریهای نو باید تسهیلگر باشیم
در بخش دیگری از این نشست علی عبداللهی مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک در خصوص اهمیت محیط آزمون بانک مرکزی و چارچوبهای آن گفت: «امروزه فناوریها و نوآوریهای جدید مدلهای نوینی از کسبوکارها را شکل دادهاند که تمرکز زدا هستند و علیرغم ریسکپذیر بودن بالای آن اما روند روبهرشدی را در پیش دارند.»
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
علی عبداللهی
عبداللهی در بخش دیگری از صحبتهای خود در خصوص رویکردها نسبت به کسبوکارهای جدید گفت: «در یک رویکرد سنتی در مواجهه با فناوریهای تحولآفرین رگولاتوری در ابتدا آنها را رد میکند، سپس در برابر آنها مقاومت نشان میدهد. اما در رویکردهای جدید در خصوص فناوریهای نوین ابتدا همراهی صورت میگیرد و سپس بحث مشارکت و آموزش شکل میگیرد و در نهایت رگولاتور وارد بحث آزمایش میشود و دقیقاً سندباکس از دل بحث آزمایش خارج میشود.»
عبداللهی در ادامه با اشاره به اینکه در دنیا مدلهای دیگری نیز آزمایش شده اما تاکید کرد که تجربه نشان داده سندباکس بهترین گزینه در ایران برای رگولاتوری کسبوکارهای نوین است.
عبداللهی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «نکته بسیار مهم در بحث رگولاتوری تغییر تفکر است بنابراین در مواجهه با فناوریهای نو باید تسهیلگر باشیم.»
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک با توضیح اینکه سندباکس بانک مرکزی سه رکن شورای راهبری، دبیرخانه و مجری دارد گفت: «در گام اول فراخوانهای سندباکس در حوزه رگتک، سوپتک، لندتک و پیتک است و پس از این روند وارد فازهای جدید خواهیم شد.»
در این نشست همچنین رضا قربانی رئیس کمیسیون فینتک نصر تهران به نمایندگی از فعالین کسبوکارهای این حوزه در خصوص راهاندازی و کاربرد سندباکس گفت: «موضوع سندباکس بحث اجازه دادن برای انجام خطاست. واقعیت آن است که کسبوکارهای حوزه فینتک نه در مقابل نهادهای رگولاتوری هستند و نه در برابر بانک مرکزی؛ اما تصمیم دارند در کنار آنها قرار گیرند و قصد دارند تا اقتصاد کشور را بزرگ کنند و پذیرش این مسیر و فرهنگ اتفاق بزرگی است.»
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
رضا قربانی
نباید محافظهکار باشیم
در بخش دیگر این نشست ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورایعالی فضای مجازی کشور به بحث روند تحول در فضای مجازی و بروز ظهور مباحث مالی در این عرصه پرداخت. او دراینخصوص گفت: «ما قرن بیستم را در حالی سپری کردیم که بزرگشدن بازارها یکی از نیازهای مبرم جهانی شده بود. باتوجهبه تحولاتی که در جهان صورت گرفت در بحث جهانیشدن و تغییر بافت دوره مدرنیته و صنعتیشدن این نیاز به وجود آمد که دائماً اقتصاد جهانی بزرگ شود. در کنار آن هم تحولاتی در حوزه فناوریهای مجازی صورت گرفت که دوره مبتنی بر اطلاعرسانی بود و فضای مجازی تشکیل شد از نظامات اطلاعرسانی؛ قبل از آن نیز نظامهای ارتباطی؛ از تلاقی نظامهای اطلاعاتی و ارتباطی ماشینهای جستجو در دنیا شکل گرفتند. به دنبال آن شاهد تحولی تحت عنوان شبکه اجتماعی بودیم که نقش رسانهای آنها برجسته شد و در کنار آن چیزی تحت عنوان اقتصاد دیجیتال شکل گرفت.»
او در ادامه افزود: «با ظهور و بروز هریک از این پدیدهها متأسفانه دچار تأخیر بودیم و در حقیقت این تحولات در دنیا رخ داد و تنها کاربر این عرصه بودیم و متأسفانه در حوزههای مختلف فضای مجازی کاربر هستیم. هرچند که اقدامات خوبی در بحث اقتصاد دیجیتال به وقوع پیوسته ولی روح تحولی که بهعنوان پارادایم فضای شبکههای اجتماعی است ما فاقد پلتفرمهای مناسب هستیم.»
فیروزآبادی با اشاره به ورود به یک عصر تازه در بزرگسازی بازارها گفت: «توجه به خلق پول و استفاده از آن در فضای مجازی در این دوره جدید بسیار حائز اهمیت است. بسیاری از پلتفرمهای شبکههای اجتماعی طی سالهای اخیر فشار سنگینی را وارد کردند تا پولی در این چارچوب خلق کنند.»
او در ادامه افزود: «نظامهای سنتی پولی و مالی بخصوص در امریکا مقاومت زیادی در برابر خلق این پولها انجام دادند، اما اکنون صحبت از متاورس میشود که یک تغییر شدید پارادایمی در بحث تکنولوژیهاست.»
او با اشاره به اهمیت شکلگیری متاورس تاکید کرد: «تمرکز شدید شرکتهای بزرگ دنیا در تشکیل متاورس تنها به این دلیل است که پولهای جدید شکل بگیرد و در چنین شرایطی عددهایی که اکنون در بحث بیتکوین مشاهده میکنیم این رمزارز یک بازیچهای بیش نباشد. زیرا تصور کنید اگر متاورس بهصورت میلیاردی عضو بپذیرد و شکل جدی به خود بگیرد ما شاهد بزرگشدن اقتصاد دنیا در ابعاد قابلتوجه خواهیم بود.»
فیروزآبادی با اشاره به اینکه نباید نگاه و افق دید را محافظهکارانه کنیم گفت: «ما نباید سطح کارمان را به سمت رویکردهای محافظهکارانه سوق دهیم. بحث ایجاد سندباکس و محیطهای آزمون در حال حاضر یک رویکرد محافظهکارانه اما قابلتقدیر است. ولی در حال حاضر نظام پولی ما بهمانند بسیاری از دیگر جاهای دنیا محافظهکارانه است اما باید شهامت و جسارت کارهای مخاطرهآمیز در عصر جدید موردتوجه قرار گیرد.»
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
ابوالحسن فیروزآبادی
محیط بانکداری کشور مستعد توسعه و نوآوری است
در بخش پایانی این نشست علی صالحآبادی رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به اهمیت ایجاد سندباکس گفت: «محیط بانکداری در کشور مستعد توسعه و نوآوریهای جدید است و نمیتوانیم این فضا را توسعه دهیم مگر اینکه در چنین فضای آزمون شود و امیدواریم که این محیط باعث تسهیل در فضای فناوری بانکی شود.»
صالحآبادی در ادامه تاکید کرد: «هرجایی که به افراد دانش فنی لازم را دارند میدان دادیم خالق فرصتهای جدید در اجرا و عمل بودند. در حال حاضر نیز اکنون همه افراد حقیقی و حقوقی با بانک کار دارند و ما برای تسهیل فرایندها اصلاحات نظام بانکی را آغاز کردیم که این اصلاح در رابطه بانک مرکزی با بانکها و بانکها با مردم است. اگر فراخوانهایی که در حوزههای موردنظر اعلام شده بتواند هریک از چالشها موردنظر در این مسیر برطرف کند برای ما مفید است.»
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
علی صالح آبادی
او در ادامه تاکید کرد: «بهشدت به اجراییسازی این پروژه در آینده امیدوار هستم. در حال حاضر بهعنوان رگولاتور وظیفه خود میدانیم محیطی را فراهم کنیم که نوآوری شکل بگیرد. عزیزانی که در این بخش کوشش میکنند، وظیفه ماست که تلاش کنیم این فناوریها به سرانجام برسد.»
در پایان نیز محیط آزمون بانک مرکزی توسط علی صالحآبادی به طور رسمی آغاز به کارکرد تا فعالین این حوزه کسبوکارهای خود را در این محیط عرضه کنند.
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
منبع: راه پرداخت