برای مشاهده تصاویر، باید ابتدا وارد سایت شوید، یا در سایت ثبت نام رایگان کنید.
پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا (ACU) به میزبانی
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
جمهوری اسلامی ایران با حضور اعضای اتحادیه از جمله برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
در تهران در حال برگزاری است. در جریان این برگزاری، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی به عنوان رئیس دور جدید این اجلاس تا یک سال انتخاب شد. بررسی روشهای حذف دلار و یورو از تعاملات پولی و بانکی کشورها و ایجاد یک پیامرسان بانکی از مهمترین موضوعات این اجلاس است. علاوه بر این برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
در دیدار با احمد، همتای پاکستانی خود در حاشیه اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا خواستار تشکیل کمیته توافقات بانکی و اتصال کارتهای بانکی بین دو کشور و تعامل در زمینه پیامرسان برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
شد.به گزارش
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
، اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا به صورت دورهای هر سال در یکی از کشورهای عضو برگزار می شود. در این نشست، گزارش عملکرد اتحادیه پایاپای آسیا در سال مورد نظر توسط دبیرکل اتحادیه به اطلاع اعضای هیئتمدیره اتحادیه میرسد.محور اصلی این اجلاس دلار زدایی و کاهش وابستگی به ارزهایی نظیر دلار و یورو است. همچنین، گزارشات اقتصادی کشورهای عضو توسط رؤسای کل بانک های مرکزی عضو ارائه می شود. سپس، اعضای هیئتمدیره اتحادیه پیرامون رویدادهای اقتصادی بینالمللی و دورنمای اتحادیه به بحث و تبادل نظر میپردازند.
گفتنی است، در اجلاس سال جاری ضمن اصلاح اساسنامه اتحادیه به منظور تسهیل در پذیرش اعضای جدید، تعیین سبد جدید ارزی کشورهای اعضا به منظور تسویه مبادلات بدون نیاز به ارزهای یورو و دلار مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
امکانسنجی بهکارگیری
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
برای پرداختهای برونمرزی و رونمایی از شبکه پیامرسان بینبانکی کشورهای عضو اتحادیه از دیگر دستورکار این اجلاس است.همچنین در دومین روز از پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا (ACU) محمدرضا فرزین به عنوان رئیس این اجلاس تا سال آینده انتخاب شد.
بهکارگیری پولهای ملی ایران و روسیه در تجارت دوجانبه
روز گذشته رؤسای کل بانک مرکزی ایران و روسیه دیدار و بر تقویت مبادلات تجاری و بهکارگیری پولهای ملی دو کشور در تجارت دوجانبه تاکید کردند و رئیس کل بانک مرکزی از روسیه برای حضور در اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا دعوت کرد. فرزین در دیدار الویرا نابیولینا رئیسکل بانک مرکزی فدراسیون روسیه و هیئت همراه با تاکید بر ضرورت افزایش مبادلات بانکی و پولی دو کشور گفت: «تقویت و تسریع در توسعه روابط کارگزاری میان بانکهای تجاری ایران و روسیه در دستور کار است»
نابیولینا رئیسکل بانک مرکزی فدراسیون روسیه نیز در این دیدار ضمن تاکید بر تقویت مبادلات پولی و بانکی و استفاده بهینه از زیرساختهای بانکی دو کشور در جهت توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی تصریح کرد: «تبادل هیئتهای فنی و تخصصی بانکهای مرکزی دو کشور با هدف توسعه و تعمیق روابط پولی و بانکی در این راستا مهم قلمداد میشود که اجرایی شده است.»
افزایش ۱۸ درصدی ارزش تجارت کالایی ایران در سال ۲۰۲۲
فرزین در سخنرانی خود در این اجلاس با اشاره به ظرفیتهای اقتصاد ایران گفت: «در حوزه تجارت خارجی بر اساس برآوردهای اولیه، کل ارزش تجارت کالایی (گمرکی) اقتصاد ایران با دنیای خارج در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۶۰ میلیارد یورو بوده که این رقم نسبت به سال ۲۰۲۱ حدود ۱۸.۱ درصد رشد داشته است. همچنین کل ارزش تجارت خدمات در سال ۲۰۲۲ در حدود ۲۵ میلیارد یورو برآورد میشود که حاکی از رشد ۴۴ درصدی آن نسبت به سال ۲۰۲۱ است. در این ارتباط لازم به اشاره است که ۱۵۰ کشور دنیا جزء مقاصد صادرات کالایی اقتصاد ایران و ۱۲۱ کشور نیز مبداء کالاهای وارداتی به مرزهای گمرکی کشور را پوشش میدهند. حجم بالای تجارت کالا و خدمات و تنوع طرفهای تجاری زمینه مناسبی را برای توسعه همکاریهای منطقهای و بینالمللی ایجاد کرده است»
رئیس کل بانک مرکزی افزود: «در حوزه گردشگری نیز با توجه به ظرفیتهای گسترده تاریخی، فرهنگی، طبیعی و اقتصادی ایران، هر ساله افراد زیادی از کشورهای مختلف به ایران سفر میکنند. در سال گذشته بیش از ۴.۸ میلیون نفر از اتباع کشور های مختلف جهان وارد ایران شدند. همچنین در این سال حدود ۹.۸ میلیون ایرانی نیز از کشورهای مختلف بازدید کردهاند که نشان از علاقه مردم ایران به آشنایی با فرهنگها و ملیتهای دیگر دارد.»
شرايط حضور بانکهای خارجی در ايران تسهيل شده است
رئیس شورای پول و اعتبار عنوان کرد: «در کنار ظرفيتها و فرصتهای بخش تجاری اقتصاد ايران، بخش مالی نيز از ظرفيتو جايگاه ويژهای برخوردار است. در حال حاضر ۳۲ بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی در اقتصاد ایران مشغول به فعالیت هستند که با حدود ۱۹ هزار شعبه بانکی در سرتاسر کشور به فعالان اقتصادی و آحاد مردم خدمات بانکی ارائه میدهند. در این میان با تصويب قانون حضور بانکهای خارجی در ايران، شرايط حضور بانکهای خارجی در ايران تسهيل شده و به رغم اعمال تحريمهای اقتصادی و بانکی در حال حاضر شاهد حضور برخی بانکهای خارجی و يا تأسيس بانکهای مشترک در ايران هستيم. بیش از هشت بانک با مالکیت بانکهای ایرانی در خارج از کشور مشغول فعالیت هستند و ۴۹ شعبه بانکهای ایرانی در کشورهای مختلف از جمله انگلستان، آلمان، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، فرانسه و غیره فعال هستند.»
فرزین با اشاره به پیشرفت و توسعه زیرساختهای بانکی و گستره شبکه پرداخت نظام بانکی ایران (اعم از خدمات پرداخت الکترونیک) در سالهای اخیر گفت: «این پیشرفت به گونهای بوده است که تمامی تراکنشهای خرد و کلان مشتریان نظام بانکی با درصد اطمینان نزدیک به ۱۰۰ درصد انجام شده است. این وضعیت با اتکا به توان متخصصان ایرانی در این عرصه و به رغم وضع تحریمهای شدید نرمافزاری و سختافزاری موجود در حوزههای پرداخت و پشتیبانی الکترونیک تحقق یافته است. هم اکنون بالغ بر ۹۷ درصد معاملات ایرانیان بدون استفاده از پول نقد و از طریق خدمات بانکی صورت میپذیرد و دسترسی تمام نقاط کشور به اینترنت باعث شده تا خدمات پرداخت الکترونیک در کلیه نقاط کشور امکانپذیر باشد.»
پیامرسان ACUMER جایگزین سوئیفت میشود
رئیس شورای پول اعتبار در خصوص برنامههای آتی اتحادیه گفت: «پیگیری تکمیل پیامرسان ACUMER که هماکنون در آستانه عملیاتی شدن آن قرار داریم، اقدامات عملی در جهت تنوعبخشی به سبد ارزی اتحادیه، پیشنهاد امکانسنجی انجام مبادلات تجاری بین اعضا با استفاده از ارز دیجیتال بانکهای مرکزی کشورهای عضو، تشکیل کمیتههای فرعی، اتصال نظامهای پرداخت اعضا به یکدیگر و برگزاری برنامههای آموزشی جهت انتقال تجربه و دانش از سایر اقدامات حائز اهمیت دبیرخانه اتحادیه هستند.»
محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور نیز در پنجاه و يکمين جلسه هيأت مديره اتحاديه پاياپای آسيا عزم راسخ اعضا برای ایجاد فصل جدیدی از روابط اقتصادی و تعاملات مالی و تجاری را ستود، از دلارزدایی به عنوان پاسخ اجتنابناپذیر کشورها به پروژه سلاحسازی از دلار سخن گفت و پیشنهاداتی مهم برای ارتقا کارآيی و اثربخشی اين سازوکار بین المللی ارائه داد.
تشکیل کمیته مشترک بین بانکهای ایران و پاکستان
همچنین
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
، رئیس کل بانک مرکزی ایران در دیدار با احمد، همتای پاکستانی خود در حاشیه اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا خواستار تشکیل کمیته توافقات بانکی و اتصال کارتهای بانکی بین دو کشور و تعامل در زمینه پیامرسان غیرسوئیفتی شد.رئیس دوره ای جدید پنجاه و یکمین اتحادیه اجلاس پایاپایی آسیایی با تاکید بر پایاپایسازی با استفاده از ظرفیت ACU خواستار ایجاد یک کانال بانکی با
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
در این زمینه شد و گفت: «در این خصوص قبلاً با بانکهای پاکستانی مذاکراتی انجام شده است و این بانکها از موضوع ایجاد کانال بانکی طرفین استقبال کردهاند. البته نقش بانک مرکزی پاکستان در عملیاتیسازی این امر بسیار ضروری و لازم است.»فرزین با تاکید بر اهمیت بسزای ایجاد و به کارگیری پیامرسان مالی غیرسوئیفتی در روابط بین بانکی افزود: «پیامرسانهای مالی ایجاد شده توسط ایران میتواند جایگزین سوئیفت شود و کمک شایانی به تبادلات پیامهای مالی و بانکی دو کشور کند.»
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه موضوع پرداخت های کارتی بانکی نیز برای طرفین حائز اهمیت است، گفت:«پرداختهای کارتی برای تجار ایرانی در پاکستان و زوار پاکستانی در ایران بسیار کاربردی و مورد نیاز است. بر این اساس، ایران آمادگی دارد در یک برنامه مدون زیرساختهای اتصال کارتهای بانکی طرفین را به هم متصل کند.»
طبق اعلام بانک مرکزی، فرزین با اشاره عضویت ایران و پاکستان در نهادهای بانکی بینالمللی مشترک از جمله اتحادیه پایاپای آسیایی، اکو، گروه مشترک بانک جهانی و صندوق بین المللی پول خواستار توسعه روابط بیشتر بانکهای طرفین و تشکیل کارگروهی به ریاست معاونین بانکهای مرکزی دو کشور شد و گفت: «کمیته مشترک بانکی با توجه به همسایگی ایران و پاکستان و مشابهات فرهنگی و دینی یک امر لازم و مورد توجه است.»
در این دیدار همچنین احمد، رئیس کل بانک مرکزی پاکستان نیز با استقبال از توسعه روابط بانکی طرفین از ایجاد پیامرسان غیرسوئیفتی، اتصال کارتهای بانکی دو کشور و تجارت تهاتری در قالب ظرفیتهای اتحادیه پایاپای آسیایی گفت: «برای پیشرفت توسعه روابط بانکی آمادگی داریم با معرفی نماینده و ایجاد کارگروه مشترک زمینه های تعمیق روابط بانکی را فراهم آوریم.»
برای دیدن محتوای پنهان، ابتدا
ورود
کنید، یا در سایت
ثبتنام رایگان
کنید!
منبع: راه پرداخت